fbpx
CONTACTAR
  935 851 265
  621 253 220
ley segunda oportunidad

Els concursos de creditors incrementen un 20% a Lleida

La majoria corresponen a persones físiques acuitades per deutes inassumibles
juzgado Lleida

La província de Lleida va registrar entre el juliol i el setembre d’aquest any trenta-set concursos de creditors, dels quals trenta-quatre van correspondre a persones físiques sense activitat empresarial, dos a persones físiques que sí que tenien activitat empresarial i un a una societat de responsabilitat limitada (S.R.L), segons les dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Representa un increment del 20% respecte als que es van registrar durant el segon trimestre de l’any, quan en plena pandèmia se’n van registrar disset. Segons els experts en estadístiques, aquest repunt al tercer trimestre podria ser a causa que entre els mesos d’abril i juny els jutjats van registrar menys concursos de creditors per les restriccions. En total, fins al setembre d’aquest any es van registrar a Lleida vutianta-dos concursos de creditors, la mateixa xifra dels que es van presentar els primers nou mesos del 2019.

A Catalunya, durant els mesos de juliol i setembre es van registrar 454 concursos de creditors, dels quals 242 els van presentar empreses. Això representa un 54% més respecte al segon trimestre de l’any. D’aquests 242 negocis que van iniciar un procediment, un 25,2% pertanyen al sector del comerç. Altres àmbits que també es van veure afectats per la crisi de la Covid-19 són la indústria (representa el 10,3% dels concursos), les activitats professionals i tècniques (10,3%), l’hostaleria (8,2 per cent) i la construcció (8,2%). La majoria, prop d’un 90%, es van registrar a la província de Barcelona.

Respecte al conjunt d’Espanya, el nombre de deutors concursats el tercer trimestre de l’any va pujar un 51,10% respecte al trimestre anterior, fins als 1.678. Això suposa la primera pujada des del començament de la pandèmia i l’augment intertrimestral més elevat des del 2012. Dels declarats, 1.026 eren empreses, un 43,7 per cent més.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad