fbpx
CONTACTAR
  935 851 265
  621 253 220
ley segunda oportunidad

Els concursos empresarials creixen un 7,8% fins a febrer

Grafica Concursalidad empresarial España Febrero 22

Les seqüeles del Covid continuen passant factura al teixit empresarial espanyol.

Mes a mes, creixen els concursos empresarials, malgrat la moratòria concursal aprovada pel Govern, l’última pròrroga del qual està vigent fins al 30 de juny i eximeix a les companyies insolvents de l’obligació de declarar-se en suspensió de pagaments. Entre gener i febrer, 982 empreses van sol·licitar el concurs de creditors a Espanya, un 7,8% més que en el mateix període de 2021, segons un informe publicat ahir per Iberinform a partir dels processos concursals publicats en el BOE. Encara que la presentació de concursos es va moderar al febrer, amb una alça del 0,3% respecte al mateix mes de l’any passat, alguns sectors han registrat increments molt significatius. Així, els concursos es van disparar un 400% en el sector d’automoció, un 300% en el químic o un 160% en el sector primari, mentre que en el comerç al detall l’augment va ser del 57%, en la construcció del 36%, i en la indústria manufacturera del 19%. 
Per territoris, Catalunya va ser la comunitat en la qual més concursos es van presentar, amb un 25% del total, seguida de Madrid, amb un 22%; la Comunitat Valenciana (17%) i Andalusia (9%). 
Segons Iberinform, la dissolució d’empreses va créixer un 2,8% al febrer i un 12% en els dos primers mesos de l’any. El major augment es va registrar, amb diferència, en el sector d’automoció, amb una alça del 650%, en un context en el qual també “resulten significatius els increments en financer (81%) i immobiliari (20%)”. 
A l’altre costat de la balança, la creació d’empreses va créixer un 5,6% al febrer, mentre que en l’acumulat de l’any la pujada va ser del 6,3%. La creació de nou teixit empresarial es va concentrar a Madrid, amb un 22% del total; Catalunya (19%); Andalusia (18%) i la Comunitat Valenciana (13%). Per sectors, destaquen les constitucions en la construcció, amb un 27% del total; comerç (18%) i serveis a empresa (15%). La variació interanual més alta es va registrar en hostaleria (+31%), serveis a empresa (+27%) i construcció (+26%).

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad